משלוחים מהירים לכל הארץ!!!

משלוחים מהירים לכל הארץ!!!​

אולי יעניין אותך..

טטרת במבוק כאביזר התפתחותי

היי לכולן, קוראים לי שני כהן איזנשטיין, אמא לשני מתוקים קטנים, מדריכה התפתחותית ומלווה אימהות אחרי לידה. בשנה הראשונה אחרי הלידה יש לנו ערימות של

שתפו

10 דברים שלא ידעתן על קריאת ספרים לתינוקות…

נעים מאוד! אנחנו יוכי וסיון – בעלות מותג אמאות (אמא+אות) – ייעוץ והנחייה לתהליכי למידה שמחים. מומחיות בעלות עשר שנות ניסיון באבחון וטיפול לקויות למידה והובלת תהליכי למידה (M.A). מנחות מורים, גננות ומלוות הורים בחינוך הביתי. מפתחות משחקי שפה וחשיבה.

הורים רבים פונים אלינו להדרכה מתוך רצון עז להוביל את הילד שלהם שלב אחד קדימה. בין אם מדובר בפעוט ובין אם בילד בגיל הגן או בית הספר, לנו ההורים יש אחריות עצומה בהובלה של הקטן שלנו להצלחה, עצמאות ופיתוח אישי.

כאמהות לשני זוגות של צמודים, חוות יום יום את תהליך הגדילה וההתפתחות שלהם ושואפות לחבר בין הידע האקדמי שלנו לבין ההורות שלנו. 

הפעם רצינו לדבר איתכן על נושא קריאת ספרים בגיל הרך… יש תחושה שכולם יודעים כמה חשוב להקריא ספרים ואת התועלת הרבה בהקראת ספרים לקטנטנים שלנו. כמו למשל, עד כמה הקשר בין ההורה לילד מעמיק תוך כדי הפעילות המשותפת, כיצד הספרים מסייעים להתפתחות הרגשית ואפילו ליכולת להתמודד עם סיטואציות בחיי היום יום בגילאים הבוגרים יותר. זאת כמובן לצד פיתוח שפתי משמעותי – שכלול אוצר המילים, חשיפה לשפה הכתובה (כי לא כותבים כמו שמדברים) וכמובן שכלול מיומנויות קוגנטיביות: ריכוז, מיקוד, הסקת מסקנות, פרשנות, הכללה ועוד.   

אבל… לאור מחקרים חדשים בתחום, האם ידעת את העובדות הבאות?

  1. ככל שתקריאי יותר ספרים, יכולת פתרון הבעיות של הילד שלך תהיה גבוהה יותר. במחקר אף נמצא מתאם גבוה בין מספר הספרים שיש לפעוט בבית לבין יכולת פיתרון הבעיות.
  2. חוקרים ממליצים להקריא ספרים החל מגיל 4 חודשים, והמחמירים ביניהם אף טוענים שיש להתחיל מגיל חודש! כן, כן.. חודש.
  3. בפעם הבאה כשתינוקך מתחיל לבכות ואת לא מצליחה להרגיע אותו, תקריאי לו ספר. הקול שלך בשילוב האינטונציה של הסיפור ישרו על תינוקך תחושת ביטחון ויעזרו לו להירגע.
  4. בעידן בו מדברים לא מעט על הפרעת קשב וריכוז, חשוב לדעת שמחקרים עדכניים בתחום הרפואה מראים שהקראת ספרים לצד משחקי דמיון מפחיתים את הסיכון למאפיינים של היפראקטיביות וקשיי קשב וריכוז.
  5. הורים מרחיבים את הספרייה הביתית של הפעוט סביב גיל שנה וחצי ואילך. זוכרות מה כתבנו בסעיף 1? (כן, אנחנו יודעות שחזרת אליו עכשיו וקראת שוב) תרחיבי את מגוון הספרים בשלב מוקדם יותר. מחקרים מראים שלרוב הפעוטות יש (רק) בין 3-10 ספרים בבית. לא חייבים לקנות, אפשר להשאיל מהספרייה. ככל שתעשירו את ההיצע – תעשירו את ילדכן יותר.
  6. ואם כבר מרחיבים את הספרייה הבייתית, יש נטייה לרכוש “ספרי תמונות” רבים, זה אחלה.. אבל לא מחליף את הפעילות המשותפת בין הורה ותינוק בקריאת ספר אמיתי עם עלילה ודמויות.
  7. החשיפה למשחק נתפסת בעיני הורים רבים כחשובה יותר בחודשיו הראשונים של התינוק. נכון, חשוב שהילד ירים את הראש, ושנגרה אותו להתהפך, לזחול ולעלות על שש, אבל…לא על חשבון קריאת ספרים ושירה לתינוק. כמו שחשוב לנו לחשוף את הילד למרקמים שונים, לעודד אותו להושיט יד ועוד כך גם קריאת ספרים ואף לשיר לקטני שלנו שירים חשובים גם הם.
  8. הפגייה היא מקום רגיש וטעון, אולם הידעתן שקריאה בקול לפגים משפיעה על ההתפחות הקוגניטיבית שלהם גם שנתיים לאחר לידתם?
  9. מעבר לקריאה בספר גם ” storytelling ” כלומר סיפור סיפורים בע”פ מפתח מאוד את הילדים, בדיוק כמו שהסבתות שלנו היו מספרות לנו כשאנו היינו צעירות. אז אם אין ספר בסביבה, הפעילי את שרירי היצירתיות שלך. מומלץ מאוד בזמן בכי בלתי סביר בנסיעה… מנסיון…
  10. מחקרים הצליחו לזהות את דמות המקריאה המתמידה: אמהות לילד ראשון, אמהות לבנות, אמהות שהשתתפו בהדרכות והעשירו את עצמן בידע מחקרי ומעשי. את כמובן מוזמנת לשבור את הסטטיסטיקה J.

אם גם את רוצה לקבל הדרכה, העשרה עצמית ומתן כלים שיעזרו לך לקדם את ילדך בתחום השפתי והקוגניטיבי, את מוזמנת לקבוע איתנו פגישה אישית/קבוצתית. משטח פעילות לקטנים וקפה טעים לאמהות עלינו!

וכמובן, גם מוזמנת לקבל מאיתנו השראה להכנסת למידה שמחה לשגרה שלנו עם הילדים באופן הכי טבעי שיש. האינסטגרם שלנו מלא ברעיונות, המלצות וכמובן שיתופים שלכן בסטורי – איך אתן מקדמות למידה שמחה בבית.

לינק לעמוד האינסטגרם שלנו: https://www.instagram.com/imma.ot_happy_learning/

לקביעת פגישה: סיון – 0544243073

אתר הבית: https://www.immaot.co.il/

עמוד הפייסבוק של אמאות: https://www.facebook.com/imaot4all.co.il/

 

דילוג לתוכן